A siker kulcsa-a kitartás

Ki lesz sikeres és miért?

Ez egy nehéz kérdés. Vajon miért leszünk sikeresek, és egyáltalán ki azok akik olyan szerencsések, hogy sikeresek lehetnek az életben? Én azon a véleményen vagyok, hogy bárki.
A sikeres szó nagyon összetett,akárcsak maga a sikeresség elérése. Hiába döntöd el, hogy te bizony sikeres leszel, ha az önértékeléseddel például nem vagy teljesen tisztában sajnos nehéz lesz elérned a kitűzött célt.
A sikeresség titka a helyes önértékelés, az önbizalom, a reális célok, és a legfontosabb a KITARTÁS

Mi az a kitartás?
A kitartás az egyfajta “szívósság”, a jövőhöz való ragaszkodás napról napra. Azt jelenti, hogy nem adjuk fel. Nincs több olyan dolog az életedben amikre azt mondhatod, hogy:Igen, ezt most feladom. Mert nem adod fel! Nem adhatod fel!
Meggyőződésem, hogy az emberek 95 %-a többre képes mint amennyit el is hisz magáról. Olyan könnyen elmenekülnek, hogy észre sem vesszük, hogy bármikor is ott lettek volna. Nézd meg alaposan ezeket a példákat:

 • Lássunk egy  példát.  

Nagyon szeretnél fogyni 5 kg-ot júniusig. Gondosan összeállítod az étrended, leírod, hogy miket nem fogsz enni, hogyan fogsz étkezni egy átlagos napon és mind e mellé elkészíted a saját edzéstervedet. Kitűzted a célt, minden rendben lesz, gondoltad. Másnap elkezded az “új életmódod” és még te is meglepődsz, hogy mennyire jól bírod. De egyszer csak azon kapod magad, hogy 6 óra után vacsoráztál, méghozzá egy kakaós csigát. Elkeseredsz, de nem annyira, hogy megtántorodj, hiszen ez még csak az első nap. Belefér. Másnap nincs kedved megcsinálni a 20 perces hasizom blokkot ezért inkább kihagyod. De ez sem baj, hiszen bepótolod…eltelik egy hét, de ekkor már nagyon szomorú vagy, mert alig csináltál pár edzést nem beszélve arról, hogy számtalanszor megszegted az étkezési “szabályokat”. Eldöntöd, hogy jövőhéttől újrakezded az egészet mintha az elmúlt hét nem is lett volna. Nagyon nehezen, de sikerült. Erőt vettél magadon és magadhoz képest jól teljesítetted a feladatokat. A hét végén ráállsz a mérlegre, de a látvány lesokkol. Nemhogy fogytál volna, még egy kicsivel több is vagy mint az elején. Mit teszel most? Hát persze…elkönyveled magadban, hogy te egy sikertelen szerencsétlenség vagy aki még ennyit sem tud teljesíteni. Úgy döntesz, nem érdekel. Megpróbálom elfogadni magam…pedig igazából nagyon is szeretnéd elérni a célt, de nem mered bevallani, hogy bizony FELADTAD!

 • Valahogy így történnek azok a bizonyos “feladások”. 

  Hogyan lehetek kitartó?

 

Az első gondolat amit tudatosítanod kell magadban az a következő: “Az életed egy maraton, nem egy sprint.” Ez annyit jelent, hogy a táv hosszú, és van elég időd, a lényeg, hogy beérj a célba. Mint a Balaton átúszás. Rengeteg időd van teljesíteni a távot, de mi a fontos? Hogy sikerüljön! Hogy átúszd a Balatont. Ez a cél. A célt persze rengeteg féle képpen lehet elérni. Van aki gyorsúszást választ, valaki hátúszást, van aki váltja, de a végén mind be fognak érni a célba. Ha a feljebb említett mondatot megjegyzed,megtetted az első lépést afelé, hogy kitartó légy.
  Bónuszként azért megcáfolnék egy tévhitet.  A tehetség nem tesz téged kitartóvá.  Nagyon sok az olyan ember akinek van tehetsége valamihez, de egyszerűen nem tudja teljesíteni a vállalásait, azért mert nincs meg benne az az akaraterő ami az ilyen jellegű feladatokhoz elengedhetetlen.

Elmondom fiam sztoriját!

Gyerekként sosem szeretett tanulni, nem is tartozott a jó tanulók közé. A középiskolából eltanácsolták, mert minden más jobban érdekelte,csak a tanulás nem. Mivel tanulni nem akart, elment dolgozni egy céghez.
Egy nap kb 25 évesen eldöntötte, hogy ő bizony tanulni fog. Lesz olyan jó mint a többiek. Nem telt el sok idő, láttam hogy komolyan gondolja hogy leérettségizik. Nagyon nehéz volt neki de megcsinálta.Örültem, hogy sikerült neki gratuláltam is neki. de itt nem állt meg bejelentette hogy Egyetemre akar menni, mert feljebb akar kerülni a ranglétrán. Annyira eltökélt volt, hogy folytatta a tanulást,elvégezte az egyetemet is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ezt végig csinálta. Nem érezte már kevesebbnek magát senkinél sem. Sőt!
most tudjátok hol van? Megkapta azt a vezető beosztást amiről álmodozott.

Ez csak egy kis témához illő történet volt. De hogyan lehetsz még kitartó? 

Amiről ezután fogok irni, azt én is alkalmazom! Miért? Megtaláltam a XXi-ik század üzletét a FreedomXpresssel! Látom a jövő képem ebben az üzletben.

Tudom hogy elérem álmaim, céljaim az alábbi pontok segitségével.

 1. Mértékletesség.
  Nem fog a siker az első nap után az öledbe pottyanni, meg kell dolgoznod érte. Végig kell menned a Siker Lépcsőfokain. A kezdő lökés lesz a legnehezebb, és ne felejtsd el, hogy a siker úton van feléd, és előbb-utóbb el fog érni hozzád is! 
 2.  Pozitív megerősítés
  Ahhoz, hogy meg legyen a kellő erőd, az energiád a folytatáshoz, kellenek visszajelzések a munkádat illetően. Lehet ez egy barát kedves szava, vagy szülőktől kapott elismerés, de lehet ez például az, hogy tudatod magaddal, hogy egy újabb lépcsőfokot tettél meg a cél eléréséhez.
 3.  Jutalom
  Ígérd meg magadnak, hogyha teljesíted ezt vagy azt, veszel egy forró fürdőt, elmész sétálni, vagy egy szórakozóhelyre, esetleg veszel egy jó kis könyvet, ruhát magadnak. Ezek a kis jutalmak nagyon motiválóak tudnak lenni.
 4.  Magadért teszed!
  Mikor épp az egyik kis lépés közepén jársz gondolj arra, hogy ezt magadért teszed. Azért teszed mert ha sikerül elérned sokkal jobban fogod érezni magad. Ha segít, írd le őket ténylegesen, hogy mi változna ha sikerülne elérned ezeket a kitűzött célokat.
 5. Nincsenek kifogások!!
  Ne keresd a kifogást, ne hibáztass másokat! Tudom, nagyon nehéz megállni, hogy felhagyjunk a szokásainkkal, hogy megdolgozzunk az eredményért, de tudd, hogy nem hiába! Nem hiába fáradozol, nem hiába teszed amit teszel, jusson ez az eszedbe amikor épp fel szeretnéd adni. 
  •  Még néhány dolog pluszba:

     7 Elszántság
         A motiváció. Minden cselekvésünket motiválja valami. Találd meg te is azokat a motivációs pontokat amik segítségével könnyebb lesz legyűrni azt a fránya feladási kényszert. 

     8  Szorgalom
  Kell, hogy legyen benned szorgalom. Hiába jársz el zongorázni mondjuk hetente 1-szer, ha otthon egész héten nem gyakorolsz semmit. A jelszó: Foglalkozz vele!

 

   Kedvenc idézetem:
“Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle!” (Batman)

 Ennyit szerettem volna írni a kitartásról.

Ha vannak álmaid,céljaid,de nem tudod hogyan valósitsd meg őket,nézd meg ezt a rövid videót! Kattints ide!

Még több részletért pedig kattints erre a linkre és iratkozz fel!

Keress elérhetőségeimen:

E-mail: mariann630706@gmail.com

Facebook:

Skype: merry637

Telefon:

+49/151459-95771

+36 70 3819216

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük