A munka teher vagy élvezet?

Csináld amit szeretsz!

Minden reggel végtelen hálát érzek azért, mert olyan munkát végezhetek, ami hatalmas élvezetet nyújt számomra. Reggel kinyitom a szemem, és szinte soha sincs olyan érzésem, hogy nincs kedvem a mai naphoz, hogy valami mást csinálnék.

Ha egy munkahelyen nem éreztem jól magam, ha a feladat már nem adott semmilyen kihívást, akkor inkább tovább léptem és elkezdtem valami mást, teljesen újat. Voltak persze átmeneti időszakok, amikor már éreztem, megérett az idő a változtatásra, de még nem volt kész a „B” terv, így időlegesen maradtam. Szinte számoltam a napokat a kiugrásig.

Az új dolgok számomra is félelmetesek voltak, én is rettegtem, milyen lesz az új életem, fogom-e bánni és mi fog történni, amit előre nem láthatok. Vajon megfelelek-e, vajon képes vagyok-e rá és hasonló elbizonytalanító érzések kerítettek hatalmukba. De valami mégis hajtott, és arra ösztönzött, hogy tegyem meg, mert amiben vagyok az már lehúz, ahelyett, hogy emelne. Soha nem jöttem el haraggal, vagy utálkozva. Én éreztem azt, hogy ha maradok, akkor belefásulok és annál semmi sem lehet rosszabb, mint olyasmit csinálni a nap nagy részében, amiben nem találunk élvezetet.

Persze lehet azt mondani, hogy: „hova menjek, hiszen a mai világban nem ugrál az ember csak úgy.”

De igen, ugrál. Nekünk csak el kell határoznunk, mit is akarunk, megtenni a hozzá szükséges cselekvéseket és hinni abban, hogy minden a legjobb úton-módon megoldódik, és akkor így is lesz.

Persze idáig eljutni nem volt sétagalopp, mégsem cserélném vissza a régi életemre, mert rengeteget kaptam általa. Mára egy egészen más ember lettem. A változás megállíthatatlan. Nincs más út!

Óriási érzés úgy ébredni, hogy tudom, rajtam múlik, hogyan alakul a napom, amit beleteszek, azt is fogom kivenni belőle. Nagyszerű dolog a robotolás érzés helyett élvezettel csinálni, mert közben nem fáradok el, nem szívja le az energiáimat, sőt feltölt. És nagyszerű érezni a határtalan erőt, hogy megcsináltam, hogy képes vagyok a kihívásokat jól kezelni és megoldani. Szabad vagyok, mert érzem a támogatást, érzem az erőt. A kiszolgáltatottság érzése, pedig köddé vált.

Kevesen érzik úgy, hogy megengedhetik maguknak, hogy azt csinálhassák, amit még szeretnek is. Sokuknak van egy olyan hitrendszere (én is csak nemrég engedtem el), hogy: „csak ha keményen dolgozom, akkor vagyok értékes, csak vért izzadva lehet dolgozni. Ha nem így teszek, akkor haszontalan vagyok.” Még kevesebben érzik úgy, hogy rajtuk múlik a saját életük és boldogulásuk alakulása. Kiszolgáltatottnak és tehetetlenek érzik magukat.

Ha te is így érzel, akkor ezt is fogod tapasztalni, mert mindig a hited szerint alakulnak a dolgaid, legyen az egészség, bőség, siker, vagy kapcsolatok.

Ne a kudarctól félj, hanem a lehetőségtől, amit kihagysz, ha meg sem próbálod.” Jack Canfield

Elindítottam a saját üzleti csoportomat. Ez a csoport az én üzleti tevékenységeimmel kapcsolatos információkat tartalmazza.  Lehetsz ennek a csoportnak úgy is tagja, hogy nem vagy Freedomxpress tag, csak egyszerűen érdekel a tevékenységem .

https://www.facebook.com/groups/3309580065771252/

Ha emailban akarsz érdeklődni ide irj:

mariann630706@gmail.com vagy keress

Skype: merry637

WhatsApp  +36 70 381 9216

   

             Baráti üdvözlettel                                                        Mariann

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük